Sunday, 17 March 2013

futsal time...

sudah lama ambe tak menjenguk ke laman yang dah bersawang tebalnya.. ibarat macam rumput yang di biar lama tanpa di tebas , lama2 nampak macam semak samun yang dalamnya ada beberapa penghuni conthnya ular... ~nonsense... act ambe bosan skrg nih.. sorang2 dalam bilik.. ambe tngok dinding, dinding tgok ambe.. agaknya bosan dh dndg tgok mke ambe yang nampak sedikit burn gara2 bermain futsal semalam. 

bangun tidur pagi td nak semayang subuh, sekali badan mcm di himpap batu.. sakit der. badan2 terseliuh.. berat je nak bangun.. tapi syuhada kuat, kena lawan gak.. kalau tak lawan siapa nak angkut prgi ambil air smyg.. mmg tak ada la kan.. sendri cari pnykit sndri tanggung lah.. knon nak balik kampung mggu ni. tiba2 dak laki sruh cari player untk main futsal. kita lak minat sukan to. apa lagi my name dlu la kan di ambl.. huhu cari2 player ada la dalam 6 orang kot. ajak dak2 junior , belake tak nak sebab takut dan tak reti.. ~akk pon tak reti dik, sepak je bola tu.. tup2 ade 9org player. 5 org je kan men. yang lain reserve.. muka yang sama je main macam sem lepas.. huhu dah nak wat macam mana blake tak nak main.. 

semalam start game lam kul 10 lebih lam camto.. hari tengah terik time to. mula2 prgi daftar, macam ambe plak kapten nya. lpas daftar to, pngdil cakapla klau tak ada.... yang ambe terus sambung cakap dia, kalau tak ada tinted kan.. pasto semua orang dekat situ gelak.. pergh menyirap malunya.. bukan tinted la syuhada sheedback.. ~btul ke ejaan dy.. mcam to la bunyinye.. ambe mana la tahu, semalam ambe dengor tinted.. hahaha malu2.. pngdil cakap awk nak pasang kat mana tinted to. dekat cermin ke spek mata awk.. haha ampun sya tak mengerti menda2 camto. yang sya tahu bola..  trs amber pecut dari tmpat to. malu kot.. takpa2 pasni tahu dah la.. haha



mula2 game lawan dengan faklti ekonomi. 0-0... huhu pasto lawan dengan faklti bahasa arab.. 1-0.. kalah lagi.. haha smbung petang lak lawan dengan faklti pusat tamhdi.. haa ni meng.. haha 3-0.. tup2 dapat pergi semi final.. antara kami semua gelak. tak sangka.. haha ~cm poyo je kan.. tiba lak lwan dengan fklti sains, perghh diorg memg dasyt.. budak masum rmai kot.. geng2 sama traing dengan ambe dlu.. yang sorg akk to dah hbs bljr dah tpi dia msuk jugak. um plik2.. masa to ambe jdi defend. skli akak masum to sepak ke gol. mmg srnok defend bola dia. bertalu2 datang.. awal2 tak ada gol lagi. sekali keeper psukan ambe nak main, so kena ambil budak junior la ganti jdi keeper. lepas to gak.. hurmm 4-0 diorg bagi kami. tak pernah lam sejarah to. haha tpi tak pe la nak buat camna.. sambg game lak nak tentukan no 3 & 4. lawan dengan faklti undang2.. tengah2 main hujan.. kitaorg main lagi. tibe2 hujan makin lebat. pngdil tiup wesel sruh kami bhnti. masing2 lari cari tempat. lebat gile la hujan time to, dengan petir nya... seram pon ada.. tak lam to hujan pon redha sikit , bukan lah berhnti. kami pon main. tiba main tuk second half.. sekali lawan wat gol. masa pon habis. tah pe2.. geram kot.. pngdil tak adil.. tapi adatlah permainn ada menang ada kalah.. tak ada rzki lagi.. huhu so faklti quran sunnah dapat no4.. ada jugak no kan.. haha tahniah kepada semua permain..



 yang ambe tak leh lupa semalam.. tengah2 tunggu game nak start. game yang ke brpa tah.  ada sorang kawan laki dari faklti lain said to me.. ada, ko main tangkap ayam ke.. sekali dengar, rasa nak baling je bola dekat dia.. tahu lah ambe tak reti main, tpi jangn nak cakap gitu.. mulut dia main lepas jek.. grrr.... sabar syuhada sabar, jangan marah....



 sem ni last dah main futsal.. lepas ni amber bersara dah.. toksey dah... huh.. panjang pulak cerita kali ni kan.. ni lah bila tangan bertemu keyboard.. smgt menaip!! asgment banyak.. khamis ni kena tebuk juz1.. doakan saya ye kawan2.. may allah bless uolls.. mahu mengundur diri. maaf jika ada yang terasa bila membaca contengan ini.. assalamualaikum

2 comments:

:: saya huzaifah :: said...

nt lawan dgn team ambe pulak dehh. anyway,terbaik lah! haha. ko lah satu2nya kawan aku yg aku tahu yang main futsal. yg lain? tak tahu lah kan~ haha~

cik seri said...

bole2. set time ples.. haha kepoyoan di situ.. dh minat.. tpi sem ni dh bersara, act mggu depan ade lagi, xsggup dh nak main, skit bdn. haha